Fényszóró polírozás!

Fényszóró polírozása!

checkAz elmúlt tíz év során egyre több gépkocsi és motorkerékpár első lámpája készül kopolimer műanyagból, esetenként vékony karcálló réteggel a felületén. Ez több oknál fogva kedvező a gyártóknak:
•    Olcsóbb előállítási költség
•    Nagyobb tervezési szabadság a tervezőknek
•    Általában jobb világítási tulajdonság
•    Töréskor nem okoz szilánkos törésből adódó sérülést
Hátránya is van ezeknek a műanyag lámpáknak, amely csak a megvásárlást követő néhány év után jelentkezik. Ez már a gépkocsi tulajdonosának költsége, nem pedig gyártási költség, így az autók gyártója ennek csökkentésében távolról sem érdekelt…..
A nap UV sugarainak hatására a lámpa”-üveg” anyaga bomlani kezd, kívülről, a nap sugárzásának kitett felület irányából, ezzel egyidejűleg elszíneződik, barnás, vagy szürkés árnyalatot kap. Ekkor az izzólámpa energiájának nagyobb része elkezd hővé átalakulni (hiszen akadálytalanul nem tud átjutni a műanyag rétegen), a felület jobban melegszik, így tulajdonképpen öngerjesztő folyamat gyorsul fel. Bizonyos idő után, már a lámpa fényteljesítménye is csökken, egy idő után már az esedékes műszaki vizsgán is kifogás alá esik. A helyzet, polírozással, jelentősen javítható, és a polírozás akár néhány évente megismételhető, hiszen a lámpa átlátszó felületének vastagsága ezt megengedi.

A  fényszórók polírozása gyakorlatilag egy fényszóró felújítás, amellyel nem csak esztétikai változást érünk el, hanem hozzájárulunk a balesetmentes közlekedéshez is.

Polírozás menete: A lámpa polírozását a környező részek letakarásával kezdem, hogy kivédjem a polírozógép használata során esetlegesen túlnyúló mozgás miatti nem kívánt részek kezelését.  Ha szükséges, kiszerelem a fényszórót a lehető legnagyobb védelem érdekében. A polírozás után egy vékony lakkréteget hordok fel a fényszóró felületére, amely megvédi azt a később károsodástól. Fényszórója nemcsak szép lesz, de a búra által kibocsátott fény hatótávolsága is megfelelő lesz.

1 db fényszóró polírozása hozzávetőlegesen 1 órát vesz igénybe.

check_4